Вареники
10 хвилин
Неймовірно ніжне тісто
Покроковий рецепт
- У невелику ємність розбиваємо одне яйце і збиваємо виделкою.
- Додаємо сіль і все добре перемішуємо.
- Потім олію вливаємо в яєчну суміш і знову все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
- Борошно для тіста попередньо просіюємо.
- В окрему ємність всипаємо борошно, в центрі борошна робимо невелику виїмку, вливаємо туди збите яйце і трохи перемішуємо з борошном.
- Попередньо потрібно підготувати один стакан окропу (дуже гарячої води), виливаємо в миску з борошном і яйцем і замішуємо тісто ( вливаємо окріп тонкою цівкою і при цьому трохи помішуємо борошняну суміш).
- З готового тіста робимо кульку, прикриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо його під рушником відпочити на 10 хвилин.
З таким тістом дуже легко працювати: воно еластичне і м’яке.
Вареники, приготовлені на основі цього тіста, дуже смачні і ніжні.
Інгредієнти:
- соняшникова олія – 3 столові ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- пшеничне борошно – 450 гр;
- окріп – 200 мл;
- куряче яйце – 1 штука.